Baume & Mercier, brandul de ceasuri inspirat de perfectiune

Baume & Mercier, brandul de ceasuri inspirat de perfectiune

„Acceptam numai perfectiune, fabricam numai ceasuri de cea mai inalta calitate”. Acesta este motto-ul unuia dintre cei mai importanti producatori de ceasuri de mana a carui istorie a inceput in anul 1830. Initial, sub numele de Baume, compania a inceput ca o afacere de familie, deschizand un magazin de ceasuri de mana in Les Bois, un satuc in cantonul elvetian Jura.

Afacerea acestor pasionati de crearea ceasurilor de mana a inflorit rapid, castigand o reputatie extraordinara in randul pasionatilor din domeniu. Fratii Baume au fost cei care si-au pus initial ideile in practica in scopul de a aduce inovatii impresionante in producerea de mecanisme pentru ceasuri. Modelele feminine au reprezentat una dintre directiile de dezvoltare pe care compania le-a luat, iar ceasurle de buzunar din aur create in 1869 au avut un adevarat succes.

Extinderea unui creator de ceasuri inventiv

Afacerea familiei Baume a inceput sa dea roade, motiv pentru care o extindere reprezenta un pas evident. Compania si-a infiintat o ramura in Londra, denumita „Fratii Baume”. La scurt timp, alte ramuri in India, Africa, Noua Zeelanda, Australia, Singapore, Burma si pe tot teritoriul Angliei au luat nastere, oferind lumii ceasuri de mana de exceptie.

La inceput, brandul era bine-cunoscut pentru modelele cu complicatii exceptionale si pentru cronografele de calitate. Datorita instrumentelor de masurare a timpului pe care toata lumea le admira, Fratii Baume au fost premiati cu zece Grand Prix si sapte medalii de aur la expozitii internationale din intreaga lume.

Precizia era si este in continuare unul dintre avantajele majore ale unui astfel de ceas. Mai mult decat atat, ceasurile impresionau si prin eleganta, complexitate si frumusete.

La inceputul anilor 1920, un nou personaj care avea sa contureze brandul Baume apare in scena. Paul Mercier, al carui nume poate fi recunoscut astazi in denumirea brandului, si-a unit fortele cu familia Baume in 1918, in scopul de a obtine si mai mult succes.

In 1919, noul brand este distins cu cel mai important premiu international din domeniu si anume cu marca de calitate Poinçon de Genève.

Incepand cu 1920, Baume & Mercier si-au concentrat atentia si calitatile exceptionale pe realizarea ceasurilor de mana pentru femei, care debordau de eleganta si frumusete. Modelele erau din ce in ce mai creative si nici pe departe nu reprezentau interpretari feminine ale modelelor masculine, asa cum era des intalnit in cazul altor branduri.

In perioada Art Deco, Baume & Mercier si-a lasat amprenta in design-ul de ceasuri, creand modele chic, cu elemente urbane. Intre anii ‘50-60, compania se afla intr-o cautare permanenta a echilibrului simbolizat de litera greceasca Phi, care a devenit si logo-ul acesteia.

Astazi, o multime dintre ceasurile Baume & Mercier se afla in muzee, fiind pastrate cu delicatete.

O mare parte dintre ceasurile vintage ale brandului pot fi cumparate si astazi. Cele mai importante modele sunt urmatoarele:

  • Baume & Mercier Galaxie (1970)
  • Riviera Sport 8724
  • Colectia Diamant pentru femei
  • Colectia Ilea pentru gfemei
  • Colectia Clifton (1950)
  • Hampton (1940)
  • Gold Watch Q702
  • Gold Watch 35082

Sunteti in cautarea unor ceasuri vintage de o calitate exceptionala, care sa va completeze tinutele atunci cand vreti sa debordati de eleganta? Atunci ceasurile Baume & Mercier sunt cu siguranta ceea ce cautati.