Breitling, ceasurile vintage ale aviatorilor, astronomilor si scafandrilor

Breitling, ceasurile vintage ale aviatorilor, astronomilor si scafandrilor

Incepand cu anul 1884, industria producatoare de ceasuri si-a imbogatit „portofoliul” cu modelele create sub brandul Breitling. Fondatorul acestuia, Leon Breitling, un ceasornicar elvetian a adus pietei ceasuri dintre cele mai precise, menite sa satisfaca nevoia de acuratete a aviatorilor.

Saint-Imier, Bernese Jura a fost locul in care fabrica Breitling a luat nastere in 1884. Mecanismele impecabile s-au potrivit inca de la inceput celor care activau in domenii in care masurarea timpului era cruciala.

Aviatori, astronomi si scafandrii de renume au purtat ceasurile construite dub marca Breitling. Unul dintre cei mai cunoscuti este astronautul Scott Carpenter care a fost surprins purtand modelul Breitling Cosmonaute in nava Aurora 7 in anul 1962.

Modelele Breitling, capodopere vintage
Ceasurile de mana Breitling sunt realizate cu ajutorul pieselor exclusiv elvetiene care le garanteaza calitatea si precizia. Principalele modele comercializate de catre Breitling in trecut erau ceasurile cu calibru B01 si B04 si cronometre incorporate in toate modelele. Anul 1915 a fost cel in care prima piesa independenta cu cronograf a fost inventata, urmand ca pana in 1923 sa se perfectioneze functia start/stop care ajuta la resetarea mecanismului.

Calcularea timpilor din sport, dar si a celor din timpul zborurilor a putut fi realizata cu ajutorul acestor mecanisme care aduceau cele mai bune rezultate de pe piata.

Cronograful folosit in cabinele aviatorilor a fost introdus pe piata in anul 1930 si a devenit imediat indispensabil pentru pilotii care au luptat in cel de-al doilea Razboi Mondial cu avioane ale fortelor aeriene britanice.

Reputatia marcii breitling a fost solidificata pana in anul 1952, odata cu introducerea legendarului cronograf Navitimer care a devenit preferatul pilotilor. Datorita acuratetii sale, acest mecanism este produs si astazi.

In anul 1984 a avut loc lansarea inca unui model controversat: Chronomat. Fiind realizat cu ajutorul echipelor de zbor de elita, acest model a devenit cel mai bine vandut dintre toate ceasurile din coectia Breitling.

In anul 1985 Breitling lanseaza si modelul Aerospance, un model multifunctional electronic imbracat in titanium. 10 ani mai tarziu, Breitling prezinta si modelul the Emergency, care incorpora un micro-transmitator setat la frecventa d 121.5 MHz, o frecventa ideala pentru pilotii de avioane folosite in situatii de urgenta.

Modelele moderne create sub acest brand continua sa impresioneze, insa cele vintage pastreaza frumusetea, eleganta si calitatea originara. Modelele SuperQuartz, B50 si B55 au devenit unele dintre cele mai populare in ochii iubitorilor de ceasuri moderne. Cu toate acestea, ceasurile de mana vintage Breitling continua sa isi pastreze valoarea.

Cele mai apreciate modele vechi din colectiile elvetiene Breitling sunt:

Breitling 1260 Unitime 1955
Breitling 2110 Chronomatic Panda dial
Jean Zurbuchen Breitling Navitimer
Breitling Navitimer 806 „Big eyes”
Breitlling Premier
Breitlling Top Time
Breitlling Ferrotex 1403 – 1950
Breitling Chronomat Gold
Breitling Sprint
Breitlling Cadette
Breitlling 8503 Gold
Breitlling 1860
Breitlling 952 Calvenus