Bulova, ceasuri americane pentru gusturi elvetiene

Bulova, ceasuri americane pentru gusturi elvetiene

  • Post author:
  • Post category:Bulova

Bulova, ceasuri americane pentru gusturi elvetie

Producatorul american de ceasuri de mana, Bulova, este unul dintre colosii orologeriei care s-a distins de restul productorilor prin originea sa. Intr-o lume in care istoria ceasurilor este scrisa de catre companii elvetiene, brandul Bulova s-a remarcat prin liniile sale cu un design clasic, sofisticat.

Brandul Bulova a fost fondat de catre Joseph Bulova in 1875. Imigrantul stabilit in Boemia a pus bazele companiei care urma sa fie redenumita in anul 1923 si sa devina parte a Corporatiei Loews in 1979. Astazi, compania apartine Citizen Watch Co. si se bucura de acelasi succes pe care il avea si in trecut.

Prima fabrica dedicata in totalitate productiei de ceasuri de mana a Bulova a fost deschisa in 1912, in Biel, Elvetia. Acela a fost si momentul in care Bulova a inceput un proces nemaivazut de standardizare a productiei in masa.

Stil si calitate in modele de ceasuri sofisticate
Principala caracteristica a ceasurilor vandute sub brandul Bulova a fost intotdeauna calitatea miscarilor. Seria Accutron, vanduta pentru prima oara in Octombrie 1960, folosea elemente inovatoare care au uimit lumea orologeriei. Inventatorul furcii 360 de hertzi a fost Max Hetzel, un elvetian care s-a alaturat companiei in 1948. Datorita acestei inventii, ceasurile Accutron deveneau ceasuri electronice.

In anii 1960, Bulova si Omega se aflau intr-o competitie acerba pentru brandul care va crea primul ceas care va calatori pe luna. Industria spatiala avea nevoie de astfel de accesorii, insa acestea trebuiau sa fie rezistente la praf, acest lucru excluzand ceasurile Bulova din competitie. Cu toate acestea, in 1971, un cronograf Bulova a fost purtat la bordul navei Apollo 15 in cea de-a patra misiune a umanitatii pe luna.

Bulova nu si-a indreptat atentia numai inspre ceasurile specializate, ci a realizat o multime de modele de succes pentru purtatorii de rand. Inca de la inceputuri, au fost realizate ceasuri de mana atat pentru publicul feminin, cat si pentru cel masculin.

Cele mai populare modele de ceasuri de mana Bulova au fost modele clasice, foarte elegante si pline de bun gust. Printre acestea se aflau ceasurile clasice pentru femei, ceasurile cu diamante pentru femei, cronografurile Marine Star pentru barbati, ceasurile Curv si Precisionist.

Alte tipuri de ceasuri vintage care merita atentia oricarui iubitor de cronografe sutn modelele Lone Eagles, modelele anilor 1920, modelele vechi din aur de 14 sau 18 K, modelul Sky King sau modelele sport pentru femei.
In timp, Bulova a dezvoltat ceasuri extrem de rezistente, durabile, care fac fata vantului, apei si temperaturilor extreme.

Daca va doriti un ceas vintage de calitate care sa impresioneze prin design si durabilitate, Bulova este unul dintre brandurile care vi se recomanda. Iubitorii orologeriei stiu ca durabilitatea, acuratetea, design-ul mecanismului si design-ul exterior trebuie sa formeze un tot si contureaza modele de ceasuri care raman in istorie pentru totdeauna.