Cele mai scumpe ceasuri din lume

Cele mai scumpe ceasuri din lume

Piata colectibilelor prospera cu fiecare an care trece si aduce in atentia colectionarilor piese de arta, bijuterii foarte valoroase, masini, mobilier si multe altele.

Atunci cand vine vorba de bijuterii, ceasurile antice sunt unele dintre preferatele publicului in materie de antichitati. Cronografele foarte vechi pot fi gasite si in locuri precum magazinul colectionarilor, insa cele mai valoroase astfel de obiecte sunt ascunse in general de privirile curiosilor.

Cu toate acestea, ele sunt expuse la licitatii periodice. In acest articol puteti afla care au fost cele mai scumpe ceasuri antice licitate vreodata. Desi acestea sunt unice si extrem de costisitoare, exista o multime de modele asemanatoare cu care va puteti delecta daca sunteti fani ai antichitatilor. Mai mult decat atat, puteti gasi astfel de modele de vanzare in locuri precum magazinul colectionarilor.

Cele mai scumpe ceasuri antice vandute la licitatie sunt:

1.Ceasul Patek Philippe Gradowski – 2.48 milioane de dolari

2.Ceasul King Fouad de Vacheron Constantin – 2.77 milioane de dolari

3. Ceasul World Time al lui Patek Philippe – 2.9 milioane de dolari

4. Ceasul Patek Philippe din 1928 cu un singur buton – 3.6 milioane de dolari

5. Cronograful cu doua miscari Breguet & Fils din 1814 – 4.7 milioane de dolari

6. Ceasul Patek Philippe Yellow Gold de calibrul 89 din 1989 -5.2 milioane de dolari

7. Ceasul Patek Philippe cu cadran de aur de 18 karate cu fazele lunii – 5.7 milioane de dolari

8. Ceasul cu supercomplicatii, Henry Graves al lui Patek Philippe – 11 milioane de dolari

Ceasurile Patek Philippe si Breguet sunt bine-cunoscute pentru calitatea materialelor folosite, complicatiile gandite si implementate de creatorii acestor opere de arta si numeroasele functii pe care acestea le au. Iubitorii de ceasuri sunt impresionati de astfel de obiecte de fiecare data, avand in vedere complexitatea mecanismelor, istoria ceasurilor in sine si frumusetea designului.

Ceasuri precum acestea sunt greu de gasit in locuri precum magazinul colectionarilor, insa exista si alte modele unice care pot fi cumparate la preturi mult mai accesibile.

Spre exemplu, ceasurile mult mai vechi decat cele prezentate mai sus pot fi cumparate la preturi de ordinul miilor de dolari. Un ceas Quartz octagonal realizat din cristal in secolul al XVII-lea costa aproximativ 20 000 dolari, in timp ce un ceas de buzunar Swiss din aur de 18 karate, infrumusetat cu perle din 1890 costa aproximativ 32 500 dolari.

Daca sunteti colectionari de ceasuri antice sau vintage, exista cateva lucruri dupa care va puteti ghida pentru a lua cea mai buna decizie:

  • Originea si producatorul ceasului
  • Materialul din care este construit
  • Documentatia
  • Starea in care se afla
  • Istoricul ceasului (daca a suferit reparatii)
  • Raritatea ceasului
  • Functionalitatea acestuia