Ceasurile Atlantic, modele care celebreaza maiestria elvetiana

Ceasurile Atlantic, modele care celebreaza maiestria elvetiana

  • Post author:
  • Post category:Atlantic

Traditia elvetiana in materie de ceasuri nu este completa in lipsa unei mentiuni a brandului Atlantic. Maiestria si acuratetea, pe langa alte atribute care au transformat o mica fabrica intr-un colos comercial, sunt calitatile care stau la baza ceasurilor create sub acest brand.

Compania Atlantic isi are radacinile in mica asezare Bettlach din Grenchen, Elvetia, in anul 1888. Fondatorul acesteia, Eduard Kummer, este recunoscut si astazi ca fiind parintele orologeriei elvetiene. Multii ani de ucenicie l-au ajutat pe acesta sa isi slefuiasca abilitatile de a crea ceasuri de mana de cea mai inalta calitate, a caror valoare este mai mare astazi decat la momentul crearii.

Peformanta in orologerie, un obiectiv al companiei Atlantic

Eforturile facute de fondatorul Eduard Kummer nu s-au rezumat pur si simplu la incercarile nenumarate de a crea ceasuri mecanice si automate care sa iasa in evidenta prin eleganta si performanta, ci au implicat si foarte multa creativitate.

Daca in 1888, la infiintarea primului atelier, avea o echipa de 15-20 de persoane care isi aduceau contributia la crearea unor opere de arta orolorogice, numai cativa ani mai tarziu, echipa sa numara 720 de angajati. In acea perioada, cele 6 zile lucratoare ale saptamanii contineau 11 ore de munca, motiv pentru care evolutia brandului a avut loc in mod accelerat.

In anul 1925, Eduard Kummer incepe o colaborare cu grupul Asuag pentru productia partilor componente principale ale ceasurilor pe care le producea.

Compania nu a avut denumirea de Atlantic dintotdeauna. In faza initiala a afacerii, aceasta purta initialele fondatorului si anume EKB, iar ceasurile lansate dupa 1928 erau deseori semnate cu denumirea Ariston, Aristex sau Opus.

Reputatia Atlantic crestea cu fiecare an, in special datorita faptului ca a fost primul producator de ceasuri rezistente la apa. Ceasurile de mana waterproof au inceput sa fie vandute sub brandul Atlantic in aceasta perioada, moment in care imaginea companiei se contureaza cu adevarat.

In anul 1950, Atlantic deschidea primul magazin de ceasuri propriu-zis, in Polonia, iar mai apoi alte cateva ramuri in Europa de Est.

Anul 1952 reprezinta un moment important in istoria brandului, datorita schimbarii oficiale a numelui din EBK in Atlantic Watch Ltd.

Abia dupa 1958, vanzarile incep sa aiba loc si in America de Sud si in Orientul Mijlociu. Un alt punct de referinta important este si crearea primelor ceasuri de tip speed switch, a caror popularitate a fost extraordinara.

Piata poloneza a reprezentat punctul principal de vanzari incepand cu anul 1965, urmand ca abia in 1989, compania sa fie achizitionata de catre UVB si sa se concentreze mai mult pe piata est-europeana

Inventiile realizate de catre compania Atlantic continua sa fie integrate in multe dintre ceasurile de lux ale zilelor noastre. Spre deosebire de inventiile altor branduri, asa cum a fost coroana in ceasurile Patek Philippe, mecanismul de schimbare rapida a datei este inca foarte apreciat.

Modelul Worldmaster a fost de departe cel mai reusit model. Acesta a fost produs in special in perioada Art Deco, iar noile modele sunt inca inspirate din acesta.

Conform companiei, ceasurile de mana Atlantic sunt destinate persoanelor cu un caracter puternic, care sunt mereu in cautarea noilor obiective.

Daca va aflati in cautarea unor ceasuri de mana vintage care isi conserva calitatea si acuratetea in mod impecabil, atunci modelele populare ale companiei Atlantic sunt ceea ce cautati.