Ceasurile Doxa, accessorii scufundate in istorie

Ceasurile Doxa, accessorii scufundate in istorie

  • Post author:
  • Post category:Doxa

O persoana educata, ale carei gusturi sunt formate in functie de propriile afinitati si nu de trendurile impuse de societate, va iubi intotdeauna accesoriile elegante, vechi, bine realizate. Ceasurile vintage, spre exemplu, sunt de o eleganta infinita.

Daca esti una dintre persoanele care ar purta un ceas vintage cu orice ocazie, cu mandrie si lejeritate, atunci trebuie sa afli mai multe despre ceasurile de mana Doxa. Acestea fac parte din istoria ultimelor doua milenii si trebuie sa fie atinse de cel putin o data in viata de catre iubitorii de ceasuri.

Doxa: ceasuri vintage care te duc la mari adancimi

In zilele noastre, exista o multime de branduri care promoveaza ceasurile rezistente la apa. Insa, poate nu iti va veni sa crezi ca si la sfarsitul anilor `60, ceasurile de mana subacvatice erau la fel de populare, asa cum erau si scufundarile.

Doxa este un brand elvetian bine-cunoscut in lumea orologeriei. Masurarea timpului a devenit mai frumoasa, mai maiestuoasa o data cu aparitia modelelor Doxa, in special pentru ca multe dintre acestea puteau fi purtate sub apa. Colectionarii de ceasuri stiu care este importanta brandului Doxa in dezvoltarea industriei ceasurilor de mana.

Fondat in 1889, brandul detinut pe atunci de catre Georges Ducommun la Le Locle, Elvetia, se ocupa in special cu realizarea ceasurilor elegante, potrivite pentru tinutele de lux. Aici, intr-o zona in care atelierele de ceasuri mecanice erau prezente inca din secolul al V-lea, si-a infipt radacinile unul dintre cele mai apreciate branduri de astazi.

In timp, mica fabrica de ceasuri s-a transformat intr-o afacere profitabila, aducatoare de frumos si eleganta.

In 1960, Doxa a construit un ceas care avea sa isi lase amprenta in industria ceasurilor de mana pentru totdeauna. Culoarea-accent portocalie a impresinat in acea perioada, la fel cum impresioneaza si acum. Primul model cu fundal portocaliu a fost construit in anul 1960, iar alegerea culorii a avut un fundament practic si anume vizibilitatea ridicata in apele tulburi.

Ceasul a fost finalizat cu ajutorul inginerilor si al scafandrilor profesionisti, ajungand in forma finala cunoscuta drept Doxa Sub300ft. Imediat dupa intrarea pe piata a ceasurilor Quartz, Doxa s-a alaturat unui grup elvetian din acelasi domeniu pentru a face fata provocarilor financiare.

Unul dintre interesantele aspecte legate de crearea de ceasuri Doxa este si faptul ca pasiunea fondatorului Georges Ducommun pentru masini a condus la constructia unor ceasuri speciale pentru automobilele de tip sport.

Astazi, brandul este detinut de familia Jenny si produce ceasuri de lux in editie limitata. Multe dintre modelele produse asstazi sunt reproductii ale vechilor modele, care sunt atat de apreciate pana in prezent.

Printre cele mai cunoscute modele se afla Doxa Sub 300ft, Doxa Sub 600ft si Doxa Grafic.

Daca esti in cautarea unui ceas vintage de calitate, realizat cu maiestrie, pasiune si suflet, alege un ceas elegant, cu un mecanism incomparabil. Alege Doxa daca vrei sa ai o prezenta plina de bun gust.