Ceasurile International Watch Company

Ceasurile International Watch Company

Ceasurile vintage sunt comori ale istoriei, care ajuta la masurarea timpului intr-un mod cu totul si cu totul special. Daca credeai ca eleganta trecutului a fost umbrita o data cu trecerea anilot, vei fi surprins/a sa stii ca aceasta este conservata cu succes in accesoriile vechi, dar bine ingrijite, asa cum sunt ceasurile de mana sau de buzunar.

International Watch Company este unul dintre brandurile sub care s-au nascut unele dintre cele mai frumoase ceasuri ale anilor 1800. Motto-ul IWC este Probus Scafusia, insemnand „buna, solida maiestrie de la Schaffhausen”.

Atunci cand esti in cautarea unor ceasuri care sa poarte o parte din istorie in spate, ceasurile IWC sunt alegerea ideala.

Inceputurile IWC
International Watch Company a fost fondata de catre americanul Florentine Ariosto Jones cu scopul de a combina maiestria elvetiana din domeniul ceasornicariei cu elementele ingineriei moderne din Statele Unite ale Americii. Inginerul a pus bazele IWC in oraselul Schaffhausen, unde a intalnit dificultati atunci cand era industriala ameninta sa lase in spate toate afacerile de tip clasic.

Cu ajutorul industrialistului Johann Heinrich Moser a reusit sa costruiasca singura fabrica de ceasuri din nord-estul Elvetiei. Pana in 1874, gandurile de extindere ale fondatorului incepeau sa se materializeze. In 1875, noua fabrica de pe malul Rinului a fost finalizata si avea 45 de metri in lungime. In acest spatiu isi desfasurau activitatea 196 de angajati.

In anul 1880, intreaga afacere a fost preluata de catre Johann Rauschenbach-Vogel, urmand ca patru generatii ale aceleasi familii sa conduca fabrica de ceasuri din Schaffhausen.

In timp, la IWC si-au adus contributia tehnicieni si ingineri de mare valoare, care au adus idei pe baza carora au fost inaintate diverse patente. Ceasurile de mana IWC sunt cunoscute si in zilele noastre pentru acuratetea exceptionala si longevitatea lor.

Modele de ceasuri IWC care te lasa fara suflare
Design-ul ceasurilor de mana IWC este impresionant in numeroase cazuri. Multe dintre acestea sunt expuse astazi in muzee de ceasornicarie. Unul dintre cele mai importante este ceasul IWC da Vinci, care este expus intr-un muzeu din La Chaux-de-Fonds din Elevetia.

Ceasurile din seria IWC GST sunt, de asemenea, modele controversate. Printre cele mai apreciate le regasim pe urmatoarele:

3527 Deep One
3536 Aquatimer
3537 Automatic Alarm
3707 Chronograph Automatic
3715 Chronograph Rattrapante
3715 Chronograph Rattrapante Jan Ullrich Limited Edition
3727 Chronograph
3756 Perpetual Calendar
9269 Automatic Alarm
9277 Chronograph Automatic
9557 Chronograph

Din categoria ceasurilor de buzunar se evidentiaz ceasurile digitale realizate in anul 1885. Acestea folosesc sistemul Pallweber si au un display digital pentru minutar si orar. Modelul Magique, cu un capac rabatabil si un display de 24 de ore inca mai face impresie printre iubitorii de ceasuri.

Primul ceas realizat special pentru uzul pilotilor a fost IWC Mark IX. Acesta dateaza din 1935 si are o precizie impecabila. Modelul Ingenieur din 1955 a fost un model impresionant, cu o carcasa din material anti-magnetic.

Si Aquatimer 812AD din 1967, cunoscut pentru rezistenta lui la o adancime de 200 de metri sub apa, a facut impresie de la lansare si pana astazi.

Ceasurile IWC sunt dovezi ale maiestriei celor mai priceputi ingineri si ceasornicari, iar modelele vintage merita sa se afle in colectia ta.