Ceasurile Omega, accessorii vintage pline de gust si rafinament

Ceasurile Omega, accessorii vintage pline de gust si rafinament

  • Post author:
  • Post category:Omega

Daca esti o persoana ale carei gusturi sunt greu de satisfacut atunci cand vine vorba despre accessoriile cu adevarat valoroase, atunci cu siguranta ca ceasurile vintage fac parte din categoriile tale de interes. Iar daca gasesti frumusete in istorie si bun gust in piesele realizate cu maiestrie, in detaliu, de-a lungul timpului, ceasurile Omega pot face parte din colectia ta.

De-a lungul ultimei sute de ani, brandul Omega a contribuit la dezvoltarea industriei producatoare de ceasuri de lux. Acesta reprezinta nu doar o stea a lumii ceasurilor vintage, dar si un agregator de piese imaculate care fac dovada maiestriei umane atunci cand vine vorba despre detaliile unui mecanism perfect.

Omega, un brand nemuritor de ceasuri de lux

In zilele noastre, pastrarea credibilitatii si atractivitatii unui brand este dificila. Pentru brandul de ceasuri Omega, insa, acest lucru nu este valabil. Paradoxal, timpul pare ca a zburat pe langa mecanismele superbe construite de producatorul de ceasuri de lux, intrucat chiar si piesele realizate in primii ani de productie se pastreaza inca in mod impecabil.

Fiind fondata in anul 1848 in Elvetia, de catre Louis Brandt, un producator de ceasuri de buzunar, afacerea s-a dezvoltat rapid intr-una de familie. In 1903, asa cunoscuta La Generale Watch Co s-a transformat in brandul Omega care a avut parte de succes inca de la inceput. Calitatea ceasurilor produse a fost principalul factor care a atras atentia persoanelor iubitoare de frumos si de lux din intreaga lume.

In 1903, dupa moartea celor doi fii ai fondatorului, Elvetia a capatat una dintre cele mai valoroase mosteniri in materie de accessorii de lux. La acel moment se produceau 240 000 de ceasuri de mana anual. Pana in anul 1970, grupul SSIH din Geneva din care faceau parte brandurile Omega si Tissot, a devenit cel mai mare producator de ceasuri al Elvetiei.

Astazi, ceasurile Omega moderne sunt mereu in tendinte, iar cele vintage reprezinta alegerea persoanelor pretentioase, cu gusturi rafinate. Presedintele John F. Kennedy, Printul William, Buzz Aldrin sau George Clooney sunt doar cateva dintre persoanele importante care prefera brandul Omega.

Ceasurile cronograf au reprezentat principala atractie Omega in trecut. De asemenea, complicatiile si design-ul acestora fac din ceasurile Omega o atractie in orice magazin de articole vintage.

Brandul Omega detine o multime de modele importante care au reusit sa faca istorie, printre care:

  • Modelul Aviator – CK 2042 – anul 1937

Modelul Omega Speedmaster Professional – anul 1957

Modelul Omega Constellation Grand Luxe – anul 1970

Modelul Omega Seaproof Ploprof – anul 1971

Modelul Omega Marine – anul 1932

Modelul Omega Seamaster Professional 300M – anul 1993

Datorita realizarilor importante in productia de mecanisme ingenioase pentru ceasuri de mana, brandul Omega a primit numeroase premii de-a lungul timpului. Recunoasterea eforturilor maestrilor ceasornicari elvetieni a avut loc prin premii incepand din 1919, cand a castigat locul intai la concursul din Neuenburg.

Daca iti doresti un ceas de lux de calitate superioara, cu valoare istorica si care sa iti satisfaca dorinta de a purta accesoriile vintage de o frumusete sublima, atunci ceasurile de lux Omega sunt ceea ce cauti.