Longines – luxul de ieri si de astazi in materie de ceasuri de mana

Longines – luxul de ieri si de astazi in materie de ceasuri de mana

  • Post author:
  • Post category:Longines

Istoria producatorului de ceasuri de mana, Longines, este intriganta si fascinanta, intrucat incepe intr-o perioada in care afacerile de familie infloreau usor, iar producatorii de ceasuri de mana se regaseau din ce in ce mai frecvent pe teritoriul Elvetiei. Cu pasi marunti, dar siguri, Longines a devenit unul dintre brandurile de lux de mare succes, care a cucerit ochii si mainile celor mai pretentiosi purtatori.

Logo-ul companiei care contine o clepsidra simplista incadrata in aripi de ambele parti este recunoscut de catre toti iubitorii orologeriei. Fiind fondata in 1832, compania elvetiana era detinuta de catre Auguste Agassiz si este cunoscuta ca fiind cel mai vechi producator de ceasuri cu marca inregistrata.

Longines si pasiunea pentru ceasuri de aviator

Orice pasionat de ceasuri de mana stie ca Longines este un brand care si-a concentrat atentia pe ceasurile purtate de catre aviatori inca de la inceput. Dupa un zbor transatlantic al lui Charles Lindbergh, prieten al unuia dintre directorii companiei de atunci, a creat un design special conceput pentru piloti. Specificatiile acelui ceas au fost pastrate pana in ziua de astazi si sunt folosite la constructia ceasurilor moderne, ca la inceput.

O alta mare realizare a brandului Longines a fost constructia ceasurilor de mana pentru sportivii prezenti la Olimpiada din 1896. Mai mult decat atat, in anul 1899, exploratorul Luigi Amedeo de Savoy a purtat ceasul Longines pe care il detinea la Polul Nord, la temperaturi extreme. Reusitele au continuat de-a lungul timpului, compania fiind prezenta in majoritatea scenariilor in care era implicata performanta sportiva sau navigarea.

Vanzarile ceasurilor Longines au avut un succes rasunator de la inceput, insa acest lucru a avut loc si datorita eforturilor lui Agassiz de a pastra contactul cu familia sa din Statele Unite ale Americii. Succesorul lui Agassiz la conducerea companiei a fost Ernest Francillon, un economist priceput care contribuie la producerea primului mecanism si anume 20A. Chiar mai mult, acesta a incercat sa isi aduca contributia si in cea ce privea linia de productie, imbunatatirea conditiilor de productie etc. In final, ceasurile produse de Longines erau produse si asamblate in aceeasi fabrica.

Fanii orologeriei cunosc faptul ca Longine este un producator expert in ceasuri pentru sport, aeronautica, zbor, ski etc. Reputatia din trecut a brandului a ramas in picioare pana in ziua de astazi.

De-a lungul timpului, companiei i-au fost recunoscute eforturile din domeniul cercetarii prin premii la expozitii internationale. Primul astfel de premiu i-a fost acordta in 1929 la Barcelona. A obtinut 10 Grand Prix-uri intre 1885 si 1929, iar in 1969 a prezentat primul ceas electronic de mana cibernetic.

Ceasul Longines Hydro Conquest, modelul Lindberg Hour Angle pentru piloti sunt principalele modele care au facilitat cresterea echilibrata a reputatiei brandului. Mai tarziu, compania nu a ignorat nici nevoile feminine de eleganta si acuratete atunci cand vine vorba despre timp. Astfel, a dezvoltat modele de ceasuri pline de rafinament si eleganta, urmand ca in 1999 sa impresioneze prin sloganul „Eleganta este o atitudine”.

Daca va doriti ceasuri vintage de exceptie, care sa impresioneze de la prima vedere, dar care sa fie si durabile si pline de acuratete, modelele Longines sunt marca pe care o cautati.