Universal Geneve – ceasuri vintage de lux

Universal Geneve – ceasuri vintage de lux

Compania producatoare de ceasuri Universal Geneve a fost fondata in anul 1894 sub denumirea de

Universal Watch si a facut istorie in materie de ceasuri de mana. Pauzele in productie si dificultatile intalnite de-a lungul timpului de catre detinatorii brandului nu i-a impiedicat pe iubitorii de orologerie sa aprecieze ceasurile construite de-a lungul timpului.

Astazi, ceasurile vintage Universal Geneve sunt apreciate atat din punct de vedere al acuratetii, cat si al design-ului, alaturi de alti mari producatori de ceasuri de mana, asa cum sunt Patek Philippe sau Rolex.

Inceputurile Universal Geneve

Localitatea Le Locle a fost locatia in care mica afacere a luat nastere, urmand sa se relocheze la Geneva in scurt timp, acolo unde oportunitatile de dezvoltare erau semnificativ crescute. Ulyse Perret a definit conceptul initial al companiei Universal Watch in colaborare cu Numa-Emile Descombes, o colega de clasa. Cei doi, studenti in domeniul orologeriei fiind, au inceput realizarea de carcase, coroane, miscari si cadrane cu maiestrie si grija, pentru a contura primul ceas cu indicativ pentru 24 de ore din istorie.

Dupa moartea co-fondatoarei Descombes in 1897, a fost necesara recrutarea unui nou co-fabricant, specializat in complicatii. Pentru acest tip de activitate a fost selectat Louis Edouard Berthoud. Astfel, brandul s-a numit pentru o scurta perioada Perret & Berthoud.

Cei doi experti in realizarea ceasurilor de mana au creat un numar mare de ceauri de buzunar si de jacheta, in ton cu tendintele vremurilor, in perioada primului Razboi Mondial.

Ceasul Auto Rem a fost unul dintre modelele care s-au bucurat de o apreciere extraordinara din partea publicului. Acest model masculin, de forma unui octogon, avea miscari cu 15 pietre pretioase.

Anul 1933 este acela in care fondatorul brandului se stinge din viata, urmand ca fiul sau sa preia gestiunea afacerii de familie pentru o perioada de inca 30 de ani.

Intre anii 1930 si 1950, modelele Aero Compax, un model compact de cronograf destinat aviatorilor si Pour Hermes, un model in colaborare cu brandul parizian de moda Hermes, s-au bucurat de o popularitate uimitoare care patrundea pana si familia regala daneza.

Intre anii 1950 si 1960, modelul UG Poerouter a fost unul dintre cele mai dorite modele. Acesta a continuat sa fie produs pana in anul 1969, cu mici modificari, insa acelasi design masculin, elegant. Principalele caracteristici care recomandau acest model erau durabilitatea, rezistenta la temperaturi extreme si la fluctuatiile de altitudine. In aceeasi perioada, ceasul UG White Shadow, un ceas automat, a avut un impact major pe piata ceasurilor de mana.

Sofisticare si calitate intr-un brand elvetian de exceptie

Ceasurile vintage apartinand brandului Universal Geneve de astazi sunt admirate pentru complicatiile pe care le includ, materialele de lux pe care producatorii le foloseau si tehnologia cu quartz. In perioada 1970-1980, Universal avea preturi foarte ridicate, comparative cu cele ale brandurilor Rolex, Corum sau IWC si erau mai putin accesibile decat alte branduri precum Omega sau Baume & Mercier.

Intre 1980 si 1990, compania a trecut prin perioade de declin, in care a produs foarte putine ceasuri sau deloc. Cu toate acestea, invie in 1990, odata cu achizitionarea intregi companii de catre Stelux Holdings International Ltd care detinea si compania Cyma.

Ceasurile de mana Universal Geneve sunt purtate si astazi cu mandrie de catre personalitati din toata lumea.